Dôležitá je prítomnosť silymarínu
Schopnosť pestreca pomáhať pri regenerácii pečene /pečeňovej membrány/ bola zistená až pri objavení látky silymarín, ktorá dokáže regenerovať pečeňové bunky. Plod pestreca obsahuje flavonoidy, ktoré majú túto regeneračnú schopnosť. Nevýhodou je, že sa nedajú v prírodnej forme uskladniť do rôznych tabletiek či kapsulí. Preto sa musí pestrec užívať v drvenom stave, nesmie sa mlieť, lebo teplo nad 40st. látku silymarín neguje. Bez tejto látky má pestrec len výživnú hodnotu. Flavonoidy zoskupené v silymarín sa nachádzajú v šupke plodu pestreca. Tvoria sa pri dozrievaní na prelome septembra a októbra. V tomto čase pestrec potrebuje teplotu minimálne 25 až 30 °C. Plod pestreca sa oberá až keď sú jeho makovičky zrelé. Tie sa usušia a následne mlátia. V našich podmienkach sa dá dopestovať, ale nedozreje do štádia a kvality ako v krajine jeho pôvodu. Z hľadiska regenerácie pečeňovej membrány je teda takmer nepoužiteľný. V našom klimatickom pásme sa pestuje skôr ako okrasná rastlina, alebo na výživu zvierat a to hlavne koní.
Poškodenie pečene a pečeňovej membrány
Veľa ľudí si myslí, že pri zistení zlých krvných a pečeňových testov má poškodenú pečen. Je to síce pravda, ale k poškodeniu došlo až následne. Najskôr sa poškodila pečeňová membrána a až potom pečeň. Pečeň je v skutočnosti zásobáreň látok akási špajza, kde sa ukladajú zložky výživy, ktoré nestačíme v danom čase zúžitkovať a sú v prebytku. Pri poklese výživných látok v krvi, tieto látky pečeň doplní a udržuje tak krv naše palivo v optimálnom stave. Pečeň vlastne stráži kvalitu krvi. Pečeňová membrána je filter uložený v pečeni, ona zachytáva v krvi látky, ktoré sú pre náš organizmus škodlivé a na krvných či pečeňových testoch nám vykazujú zvýšené hodnoty preto, lebo je pečeňová membrána poškodená. K poškodeniu pečeňovej membrány môže dôjsť kvôli infekcii, nadmerného požívania alkoholu, otrave, ale i rôznym vírusom a baktériám, proti ktorým sa náš organizmus nedokáže brániť. Takéto typy baktérií si môžeme priniesť z dovolenky, ak sme navštívili problémové destinácie, ako napr. Egypt, Tunis, odkiaľ si ich prinesieme v podobe hnačky, či zvracania. Ak min päť týždňov nebudeme detoxikovať organizmus po takýchto zdravotných problémoch, o pár mesiacov zistíme, že sa z obrazom našej krvi niečo deje a začnú zdravotné problémy.
V akej forme je pestrec najužitočnejší?
Ak chceme porovnať čo najlepšie funguje, či čaj, olej, alebo tinktúra – výťažok pestreca, jednoznačne sa dopracujeme k odpovedi, že najlepšie a najúčinnejšie je užívať plod pestreca pripravený metódou drvením, ako ho príroda poskytla. Plod pestreca pripravujeme pre našich zákazníkov metódou drvenia na veľkosť zrniečok piesku, takýto dokáže regenerovať bunky pečene. A prečo na veľkosť piesku? Plod pestreca je veľmi tvrdý, nestačil by sa rozložiť v žalúdku a následne vstrebať v črevnom trakte, ak by ste ho užívali celý. V takomto drvenom stave dokáže však ešte aj čistiť steny čriev a zbavovať ich povlakov, čo čaj, olej a ani tinktúra nedokážu. Náš systém je zameraný na trávenie, vylučovanie, odmastenie pečene a regeneráciu pečeňovej membrány. Len komplexne sa dajú odstrániť poruchy pečene. Komplexnosť zabezpečíme užívaním pestreca a Egyptského čierneho kmínu /Černucha/. V tejto kombinácii sa vám podarí regenerovať pečeň.
Na našej webovej stránke máme tento oznam:
Ak užívate Pestrec mariánsky a Egyptský čierny kmín súčasne, čas detoxikácie a regenerácie sa skráti asi o polovicu. Je to z dôvodu skvelých detoxikačných účinkov Egyptského čierneho kmínu.
Takýmto spôsobom môžu zákazníci súčasne odstrániť aj problémy s vylučovaním a skrátiť tak čas očisty črevného traktu.
Záverom je nutné vedieť to, že plod pestreca, ak ho užívame pripravený drvením, má úžasné schopnosti ako synovia Svätopluka a ich tri prúty. Preto ho nedelme na čaj, olej, či tinktúru, ale užívajte ho tak, ako tento dar zeme príroda poskytla.
Metóda drvenia zaručuje zachovanie látky silymarín, aby vaša pečeň znova začala plniť svoju funkciu.
Na zachovanie všetkých vzácnych látok teda drvený pestrec mariánsky z nášho E-shopu neupravujte, je pripravený na priamu konzumáciu.
Na pamäti majte informáciu,že mletím sa neguje látka silymarín, lebo pri mletí vniká teplo, ktoré túto látku poškodzuje.
Pestrec a Černucha, to je šanca pre vašu pečeň.