Skip to content

Dôležitá je prítomnosť silymarínu

Schopnosť pestreca pomáhať pri regenerácii pečene /pečeňovej membrány/ bola zistená až pri objavení látky silymarín, ktorá dokáže regenerovať pečeňové bunky. Plod pestreca obsahuje flavonoidy, ktoré majú túto regeneračnú schopnosť. Nevýhodou je, že sa nedajú v prírodnej forme uskladniť do rôznych tabletiek či kapsulí. Preto sa musí pestrec užívať v drvenom stave, nesmie sa mlieť, lebo teplo nad 40st. látku silymarín neguje. Bez tejto látky má pestrec len výživnú hodnotu. Flavonoidy zoskupené v silymarín sa nachádzajú v šupke plodu pestreca. Tvoria sa pri dozrievaní na prelome septembra a októbra. V tomto čase pestrec potrebuje teplotu minimálne 25 až 30 °C. Plod pestreca sa oberá až keď sú jeho makovičky zrelé. Tie sa usušia a následne mlátia. V našich podmienkach sa dá dopestovať, ale nedozreje do štádia a kvality ako v krajine jeho pôvodu. Z hľadiska regenerácie pečeňovej membrány je teda takmer nepoužiteľný. V našom klimatickom pásme sa pestuje skôr ako okrasná rastlina, alebo na výživu zvierat a to hlavne koní.

Poškodenie pečene a pečeňovej membrány

Veľa ľudí si myslí, že pri zistení zlých krvných a pečeňových testov má poškodenú pečen. Je to síce pravda, ale k poškodeniu došlo až následne. Najskôr sa poškodila pečeňová membrána a až potom pečeň. Pečeň je v skutočnosti zásobáreň látok akási špajza, kde sa ukladajú zložky výživy, ktoré nestačíme v danom čase zúžitkovať a sú v prebytku. Pri poklese výživných látok v krvi, tieto látky pečeň doplní a udržuje tak krv naše palivo v optimálnom stave. Pečeň vlastne stráži kvalitu krvi. Pečeňová membrána je filter uložený v pečeni, ona zachytáva v krvi látky, ktoré sú pre náš organizmus škodlivé a na krvných či pečeňových testoch nám vykazujú zvýšené hodnoty preto, lebo je pečeňová membrána poškodená. K poškodeniu pečeňovej membrány môže dôjsť kvôli infekcii, nadmerného požívania alkoholu, otrave, ale i rôznym vírusom a baktériám, proti ktorým sa náš organizmus nedokáže brániť. Takéto typy baktérií si môžeme priniesť z dovolenky, ak sme navštívili problémové destinácie, ako napr. Egypt, Tunis, odkiaľ si ich prinesieme v podobe hnačky, či zvracania. Ak min päť týždňov nebudeme detoxikovať organizmus po takýchto zdravotných problémoch, o pár mesiacov zistíme, že sa z obrazom našej krvi niečo deje a začnú zdravotné problémy.

Čaj z Pestreca

Plod pestreca nemôže prísť do styku s vodou nad 40 °C. Znegovala by sa látka silymarín, ktorá je potrebná na regeneráciu a tvorbu nových pečeňových buniek. Nie je možné ho užiť ani ako výluh v alkohole. Čaj z plodu pestreca teda nie je vhodný na regeneráciu pečene a nemá na vaše zdravie žiadny účinok. Z pestreca sa čajové zápary robia z listu byle a koreňa, avšak každý z nich slúži na iný zdravotný problém.

Drvený plod Pestreca

Na regeneráciu pečene a pečeňovej membrány je ideálnou voľbou užívanie plodu, teda semena pestreca. Na našej web stránke sa môžete dozvedieť o jeho priam úžasných schopnostiach. Plod pestreca sa užíva drvený, priamo do úst bez ďalšej úpravy. Každú dávku treba zapiť aspoň 3 dcl vody. V našom E-shope zakúpite drvený plod Pestreca a Černuchu, sú už pripravené na užitie. Dodávame zákazníkom výhradne tieto dary zeme určené na proces trávenia, detoxikáciu pečene, črevného traktu a regeneráciu pečeňovej membrány. Pestrec je balený tak, aby neoxidoval. Po otvorení balenia presypte obsah drvy do pohára s viečkom alebo sklenenej dózy. Máme s drvením skúsenosti, Pestrec dodávame pripravený v takej kvalite , aby splnil vaše očakávania. Aj vaša pečeň si zaslúži pozornosť.

Olej z Pestreca

Z plodu pestreca sa tiež lisovaným za studena vyrába olej. Olej je ochudobnený o dôležité látky úslužné na regeneráciu pečene. Šupka pestreca, kde sa nachádza dôležitá látka silymarín, je veľmi tvrdá a takmer sa nedá lisovať, takže efekt z užívania je nízky. Je dobré však používať tento olej na prípravu zeleninových šalátov a to z dôvodu vysokého obsahu nenasýtených mastných kyselín.

V akej forme je pestrec najužitočnejší?

Ak chceme porovnať čo najlepšie funguje, či čaj, olej, alebo tinktúra – výťažok pestreca, jednoznačne sa dopracujeme k odpovedi, že najlepšie a najúčinnejšie je užívať plod pestreca pripravený metódou drvením, ako ho príroda poskytla. Plod pestreca pripravujeme pre našich zákazníkov metódou drvenia na veľkosť zrniečok piesku, takýto dokáže regenerovať bunky pečene. A prečo na veľkosť piesku? Plod pestreca je veľmi tvrdý, nestačil by sa rozložiť v žalúdku a následne vstrebať v črevnom trakte, ak by ste ho užívali celý. V takomto drvenom stave dokáže však ešte aj čistiť steny čriev a zbavovať ich povlakov, čo čaj, olej a ani tinktúra nedokážu. Náš systém je zameraný na trávenie, vylučovanie, odmastenie pečene a regeneráciu pečeňovej membrány. Len komplexne sa dajú odstrániť poruchy pečene. Komplexnosť zabezpečíme užívaním pestreca a Egyptského čierneho kmínu /Černucha/. V tejto kombinácii sa vám podarí regenerovať pečeň.
Na našej webovej stránke máme tento oznam:

Ak užívate Pestrec mariánsky a Egyptský čierny kmín súčasne, čas detoxikácie a regenerácie sa skráti asi o polovicu. Je to z dôvodu skvelých detoxikačných účinkov Egyptského čierneho kmínu.

Takýmto spôsobom môžu zákazníci súčasne odstrániť aj problémy s vylučovaním a skrátiť tak čas očisty črevného traktu.
Záverom je nutné vedieť to, že plod pestreca, ak ho užívame pripravený drvením, má úžasné schopnosti ako synovia Svätopluka a ich tri prúty. Preto ho nedelme na čaj, olej, či tinktúru, ale užívajte ho tak, ako tento dar zeme príroda poskytla.
Metóda drvenia zaručuje zachovanie látky silymarín, aby vaša pečeň znova začala plniť svoju funkciu.

Na zachovanie všetkých vzácnych látok teda drvený pestrec mariánsky z nášho E-shopu neupravujte, je pripravený na priamu konzumáciu.
Na pamäti majte informáciu,že mletím sa neguje látka silymarín, lebo pri mletí vniká teplo, ktoré túto látku poškodzuje.
Pestrec a Černucha, to je šanca pre vašu pečeň.

Balíčky s pestrecom v našom obchode

Back To Top